Puha sajtos hernyókiflik recept

  • Puha sajtos hernyókiflik recept
  • Puha sajtos hernyókiflik recept

Puha sajtos hernyókiflik recept  Puha sajtos hernyókiflik recept  

Hozzávalók:

500 g liszt
270 ml tej
25 g friss élesztő
1 tojás
40 g cukor
10 g só
50 g vaj
5 dkg sajt vagy egyéb töltelék

Recept:

Ma egy igazán ínycsiklandó receptet hoztam nektek, ami garantáltan elvarázsolja a családot és barátokat! A sajtos kiflik olyan puhák és foszlósak, hogy szinte elolvadnak a szádban.

A tészta könnyed és levegős, ami a tökéletes dagasztás és kelesztés eredménye. Minden egyes harapáskor érezheted a frissen sült tészta gyengédségét, amelyet a sütés során kialakuló aranybarna kéreg tesz még vonzóbbá.

Az igazi izgalmat azonban a belerejtett kis sajtcsík nyújtja. A sajt gazdag, krémes íze tökéletesen kiegészíti a puha tésztát, így minden falat igazi kulináris élmény. Ez a kombináció teszi a sajtos tekercseket igazán különlegessé és ellenállhatatlanná.

  1. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, és sót.
  2. A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele a friss élesztőt, és hagyd állni pár percig, hogy felfusson.
  3. Adj hozzá egy tojást és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a lisztes keverékkel.
  4. Alaposan dagaszd a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.
  5. Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni egy órán át meleg helyen.
  6. Az egy órás kelesztés után oszd a tésztát 12 egyenlő részre.
  7. Formálj belőlük golyókat, majd hagyd pihenni 10 percig, így könnyebben tudsz bánni a tésztával.
  8. Minden golyót enyhén olajozott felületen nyújts ki 15×20 cm-es téglalapokká.
  9. A téglalap egyik végét habkártyával vagdosd be 10 cm hosszan.A másik végébe tedd a kis sajtcsíkot vagy bármi egyéb finomságot (sonkát, szalámit), majd tekerd fel.
  10. Helyezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd őket pihenni még fél órán át.
  11. Kend meg a tetejüket felvert tojással.
  12. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd őket barnára.

Miután megsültek, helyezd a tekercseket rácsra, hogy kihűljenek.

Jó étvágyat kívánok ehhez a finomsághoz!

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*