Hozzávalók:
2-3 főre:
1 nagy póréhagyma
2 dl tejszín
20 dkg gomba
15 dkg bacon
zöldbors
bazsalikomlevelek frissen
15 dkg füstölt mozzarella
30-40 dkg conchiglie tészta
Recept:
A cím nem túlzás. Megettük szépen az egy-egy tál tésztánkat.
És egész délután suttyomban jártam rá a maradékra, mígnem üres lett a lábos. Mennyei!!!! Füstös-fűszeres, isteni!!!
És pofonegyszerű.
A felkockázott bacont kevés olajon futtassuk meg, míg kissé megpirulnak, és pörzsanyag keletkezik. Dobjuk rá a karikára vágott pórét, és a megpucolt, feldarabolt gombát. Zöldborssal szórjuk, majd öntsük nyakon a tejszínnel és forraljuk össze.
Al dentére főzött conchiglie tésztával keverjük össze, és szórjuk meg apróra vágott füstölt mozzarellával és friss, aprított bazsalikomlevelekkel (ez utóbbiakat ki ne hagyjuk, vétek!)