Hozzávalók:
1 bögre= 2,5 dl
4 bögre liszt
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
1 csapott evőkanál só
1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
1 kocka élesztő (50 g)
Recept:
Ez a remek recept is Rupáner konyhájából jutott hozzám. Finom, puha pogik születtek belőle. Kell rá időt szánni, mert pihentetni szükséges 5-6 órát.
Egy tálban összemorzsoltam a lisztet, a sót és a Ramát. A közepébe tettem a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsolgattam az élesztőt is.
A tésztát jól kidolgoztam , és hűtőben letakarva öt-hat órán át pihentettem.
Ezután lisztezett deszkán átgyúrtam, és kb. egy cm vékonyra nyújtottam. Kiszaggattam, felvert tojással megkentem a tetejüket és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180-200 fokon szép aranyszínűre sütöttem őket.