Hozzávalók:
4 főre:
2-3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
50 dkg kisfejű csiperke gomba
2-3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 teáskanál aprított kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors
Recept:
Imádom a gombát, és keto diétába is nagyszerűen beilleszthető, mert szénhidrátban szegény, de rostban gazdag fogás, rendkívül laktató.
A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, majd dobjuk rá a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk üvegesre.
Közben a gombákat mossuk meg, de ne áztassuk!
Adjuk hozzá a gombafejeket a hagymához, 4-5 perc alatt pirítsuk őket szép barnára, az edényt rázogatva.
Öntsük hozzá a bort, pár perc alatt forraljuk el a levet. Tegyük bele a kakukkfüvet, petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. 1 perc alatt melegítsük jól össze a hozzávalókat.
Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.