Hozzávalók:
5 főre:
két szép nagy hátsó csülök
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4-5 babérlevél
Só, bors
sütéshez:
2 kg krumpli
1 kg vöröshagyma
Pár gerezd fokhagyma a krumpli mellé
1 dl napraforgóolaj
1 dl sör
Recept:
Sajnos imádom a csülköt. Tudom, hogy nem egészséges, mert sertés, mert zsíros, de főleg hidegebb napokon mennyei lakoma.
Most pékné módra készült, hagymával, fokhagymával.
A csülköt sós vízbe tesszük, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a feldarabolt vöröshagymát. Kuktában egy-másfél órát, fazékban három órán át főzzük, hogy jó puha legyen.
A főtt csülköt egy tepsibe tesszük. Melléborítjuk a krumplit, a hagymát, majd pár gerezd fokhagymát is szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, öntünk rá napraforgóolajat, és átforgatjuk.
200 fokon kb. 2-2,5 óra alatt sütjük készre, ügyelve arra, hogy a sütés alatt 2-3 alkalommal átforgassuk a csülköt, és locsolgassuk sörrel, hogy mindenhol szép ropogósra süljön a bőre.