Hozzávalók:
négy személyre:
négy csirkemellfilé
nyolc szelet bacon
só
bors
20-25 dkg Feta sajt
3 gerezd fokhagyma
40-50 bazsalikomlevél
1 dl fehér bor
Recept:
Családi ebédre készült ez a húsétel. Előtte egy jó kis kukorica krémleves ropogós nachossal karöltve. Zárónak pedig egy könnyű, málnás-epres-szedres-tejszínes krémmel töltött piskótarolád került az asztalra.
A főétel elkészítése nem túl bonyolult. a csirkemellekre „zsebet” vágunk, én a húst kissé ki is klopfoltam, hogy ne legyen túlságosan vastag, jól átsülhessen. Sóztam, borsoztam a szeleteket.
A bazsalikomleveleket megmostam, alaposan leszárítgattam, papírtörlővel meg is törölgettem őket, majd éles késsel egészen felaprítottam. A feta sajthoz hozzákevertem három gerezd tört fokhagymát, és a bazsalikomleveleket (nekem még volt egy kis megmaradt pestom is, azt is belekevertem). Ezzel a fetás krémmel megtöltöttem a csirkeszeleteket, feltekertem roládokká, köréjük szeletelt bacont tekertem.
Ahol szükséges volt, fogpiszkáló segítségével rögzítettem. tepsibe sorakoztattam őket, fehérbort öntöztem köréjük, majd alufóliával lefedve mentek a 230 °-os sütőbe legalább 40-50 percre .
Az alufóliát levéve szép pirosra sütöttem őket.