Hozzávalók:
7 db tojássárgája
20 dkg finomliszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
15 ek víz
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
7 db tojásfehérje
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 ek cukor
A tetejére
4 dl habtejszín
2 ek csokoládéforgács
Recept:
Ma valami krémesre vágytam délelőtt….aztán mire megsült, már nem. Ilyen a női szeszély…Jó, ettem belőle két kockát. De most itt áll a nagy tepsi süti. Remélem, estére helyreállok :D
A receptet a nosalty-ról vadásztam. Nagyobb tepsit javasolt, de ahhoz kevésnek találtam a krémet. Így én kisebb tepsiben (34×25cm) sütöttem, ketté is kellett vágnom, hogy vékonyabb legyen.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kavarjuk habosra. A lisztet, a sütőport, a kakaóport adjuk a tojásos masszához. Jól keverjük ki, majd a öntsük a tepsibe.
20 percre megy a sütőbe, ezalatt készül a krém. Ehhez ügyesnek kell lenni: egyik kezünkkel a pudingot kavarjuk, másikkal a habverőt tartjuk (ügyesebbek közben kisgyerekre is vigyáznak hehe). A tojásfehérjéket habverővel gőz felett a cukorral habbá verjük. Közben a tejből és a pudingporból sűrű pudingot készítünk. A kettőt egyszerre kell elkészíteni. Ha kész a puding, még forrón belekavarjuk a habot óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Ha eltelt a 20 perc kivesszük a sütőből a tésztát és a tetejére simítjuk a krémet, majd visszarakjuk a sütőbe 15 percre.
Ha kihűlt, a tetejére rátesszük a tejszínhabot és csokireszelékkel díszítjük.