Hozzávalók:
4 főre:
4 kacsacomb
só, bors, kakukkfű, babérlevél
kb. 60 dkg kacsa/libazsír
1 fej fokhagyma
Recept:
A konfitálás bő zsiradékban lassú abálást jelent, amely során a hús fantasztikus omlós, porhanyós lesz.
Ha a pecsenyelevet eltávolítjuk és csak a saját zsírjával öntjük le a sültet akár hetekig, hónapokig eláll, pecsenyelével együtt napokig tárolható.
A régi paraszti konyhákban gyakran alkalmazták ezt az eljárást, csak nem ezzel a puccosnak tűnő francia szóval illették :)
A kacsacombokat bedörzsöltem sóval, majd 4-5 órára hűtőbe tettem. Sütés előtt letörölgettem majd tűzálló tálba tettem. A zsírt felolvasztottam és a combokra öntöttem, úgy, hogy a zsír ellepje őket. Mellé dobtam a félbevágott fej fokhagymát, egy babérlevelet és néhány kakukkfű/rozmaring ágat.
A négy combot bő 2,5 óra alatt 140 fokos sütőben készítettem el, isteni finom lett. Tetejére pirtott szalonna is kerülhet, az élvezeteket fokozandó!
Tepsis krumplival kínáltam.