Zöldborsós falafel recept

  • Zöldborsós falafel recept
  • Zöldborsós falafel recept

Zöldborsós falafel recept  Zöldborsós falafel recept  

Hozzávalók:

22 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg mirelit zöldborsó
fél kávéskanál szódabikarbóna
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
só, őrölt római kömény, chili ízlés szerint
2-3 ek csicseriborsóliszt

Recept:

Fördős Zé isteni receptje szerint készítettem ezt a vegetáriánus finomságot.

Gyorsan elkészül, egyedül az áztatásra kell egy éjszaka. Egy kis zöldséges bulgurral és salátával nagyon jól esett ebben a szeptemberi kánikulában.

Előző este legalábbb négyszeres mennyiségű vízben beáztattam a csicseriborsót. A fagyasztott zöldborsót pedig elővettem a fagyóból, hogy ki tudjon olvadni.

Ma reggel leöntöttem a vizet róla, és aprítógépbe tettem az összes hozzávalóval. Jól megdolgoztama  géppel, többször megállítva és lekapargatva az oldaláról a felkenődött massszát.

Amikor szép egynemű, visszatesszük még egy fél órára legalább a hűtőbe. A római kömény borzasztóan erős illatú, jobban járunk, ha lefedjük a tálat.

Pihentetés után kis fasírtokat formázunk, és forró olajban, forgatva szépen kisütögetjük őket.

Én fohagymával és zöldfűszerekkel ízesített kefírrel tálaltam.

 

 

 

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*