Hozzávalók:
4 főre:
60-80 dkg sertéskaraj szeletben
só, kakukkfű, bors, rozmaring
libazsír
1 kis fej vöröshagyma
olaj
30 dkg csirkemáj
2 tojás
zsemlemorzsa
1 nagy fej hagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
olaj
Recept:
Szeretem a tepsiben készíthető húsokat, mert nincs sok tennivaló vele, csak összeállítani kell, és a többi a sütő dolga.
Ez most egy „kármentő” fogás, melyben a maradék májgombóc-masszát használtam fel töltelék gyanánt.
A húszeleteket kissé kiklopfoltam, majd megfűszereztem gyengén: sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal.
Alufóliát terítettem ki, felületét megkentem libazsírral, és ráfektettema hússzeleteket.
A töltelékhez a hagymát apróra vágtam, majd kevés olajon megfonnyasztottam. A májat késsel elkapartam, hozzáadtama tojást, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető masszát kaptam. A húst megkentem a májas töltelékkel, majd felcsavartam a fólia segítségével,majd bebugyoláltam a fóliába.
200 fokos sütőben egy órát sütöttem, majd a fóliát kinyitva, a húst zsírral megkenve pirosra sütöttem.
Rizs vagy burgonyaköret illik mellé.