Hozzávalók:
4 főre:
4 dl tejszín
2 tábla fehér csoki
nescafe ízlés szerint
32 piskótatallér
2 dl kávé
fél dl rum rum
porcukor ízlés szerint
díszítés:
fél tábla étcsoki
egy-két csepp olaj
Recept:
Egyszerű pohárkrém recept rohanós napokra…
A fehércsokit törjük apró darabokra és alacsony hőfokon olvasszuk össze a tejszínnel. Ízesítsük ízlés szeirnt a nescafeval, majd hűstsük le.
A poharak díszítéséhez az étcsokit olvasszuk fel alacsony hőfokon pár csepp olajjal. Tegyük egy uzsonnástasakba a csokikrémet, majd a tasak sarkát levágva spricceljük meg a poharak belsejét csokival. Várjuk meg, míg megszilárdul (mi mélyhűtőbe tettük pár percre).
A hideg fehércsokis krémet verjük fel habbá robotgéppel. A piskótatallérokat mártsuk meg a porcukorral ízesített rumos kávéban, és rétegezzük a poharakba a kávékrémmel.
Alulra kerül 4 tallér, ár a krém, majd megint 4 tallér és krém. Tetejét spircceljük meg a maradék étcsokival. Hűtsük jól be, és tálaljuk!