Szendvicspárna recept

  • Szendvicspárna recept
  • Szendvicspárna recept

Szendvicspárna recept  Szendvicspárna recept  

Hozzávalók:

125 ml tej
3 dkg élesztő vagy 10 g szárított élesztő
20 g méz
2 tojás
450 g finomliszt
6 g só
75 g vaj

1 tojás a kenéshez

Recept:

Nagyon mutatós, puha, foszlós szendvicsalap, érdemes elkészíteni.

  1. A mézet a tejjel és az élesztővel alaposan elkeverem, és hagyom 10 percet állni. ezután összedolgozom a tojással, majd jöhet a só és a liszt.
  2. Alaposan összedagasztom (vagy a kenyérsütőgép teszi meg helyettem), míg sima felületű gombóc lesz belőle. Ekkor adagoljuk hozzá a vajat és alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd duplájára kelesztjük langyos helyen körülbelül egy órán keresztül.
  3. Enyhén olajozott pulton 36×39 cm-es téglalapot nyújtok belőle, amit háromba hajtok.
  4. A 39 cm-es oldalt képzeletben elharmadolom, majd a tészta jobb szélét ráhajtom a bal oldal felőli harmadoló vonalra.
  5. Erre hajtom rá a bal oldali szélét.
  6. 8 szép téglalapra vágom, így kb. 13×4,5 cm-es téglalapokat kapunk.
  7. Ezeken a nyújtófával átmegyünk kicsit, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
  8. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd fél óra újabb pihenőt követően előmelegített 200 fokos sütőben 10- 15 perc alatt aranyló színűre sütjük őket.

 

 

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*