Hozzávalók:
115 g vaj
115 g kristálycukor
100 g barnacukor
1 tojás
200 g finomliszt
3 g só
fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
15-20 dkg csokipasztilla
Recept:
A tökéletes csokis keksz recept. Az igazi, kissé rágós-nyúlós keksz finomság!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- A megpuhított vajat keverjük el a cukrokkal. Adjuk hozzá a tojást, ezzel is elegyítsük, majd jöhet a többi hozzávaló.
- Formáljunk a tésztából apró diónyi darabokat és egymástól viszonylag távol helyezzük a tespire őket.
- A sütésnél legyünk résen: ne süssük túl, mert száraz lesz. Sütőtől függően 12-14 perc alatt készen van, épphogy a széle kezdjen barnulni enyhén.
- Kihűlés után szilárdul meg, ne ijesszen meg senkit, hogy melegen nem lehet még kivenni őket.