Bagel szendvicshez recept

  • Bagel szendvicshez recept
  • Bagel szendvicshez recept

Bagel szendvicshez recept  Bagel szendvicshez recept  

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 g élesztő (7 gramm)
2 ek barnacukor
1 ek só
5 dkg vaj
3 dl langyos tej
1 tojás

Főzéshez:
2 l víz
1 ek szódabikarbóna
3 ek cukor

Kenéshez:
1 tojás
Kevés tej
Magok

Recept:

Isteni ez a recept, rugalmas, édeskés szendvicsalapot kapunk, amit üresen is szívesen rágcsál az ember (lánya).

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban vagy kenyérsütő gépben alaposan kidagasztjuk, vigyázva, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, mert nem jó barátok.
  2. Meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő.
  3. Ha megkelt, 8-10 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd a tésztagombócok közepébe fúrva a mutatóujjunkat, kitágítjuk a lyukat, és csinos fankformára igazítjuk.
  4. Az így kapott tésztakarikákat tepsire rakjuk, lefedjük és 15 percet kelni hagyjuk.
  5. Egy nagy lábasba vizet öntünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát. Ekkor lecsavarjuk alatta a gázt/energiát, hogy csak gyöngyözzön a víz.
  6. 2-3 db bagelt belerakunk, fél percig főzzük, lenyomogatva őket a víz alá,  majd szűrőkanállal kivéve, lecsepegtetve visszarakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Tejjel elkevert tojással megkenjük őket és magokkal szórjuk.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*