Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
25 dkg csokoládé
50 dkg mascarpone
Recept:
Egy remek családi ebéd után jólesett ez a tömény csokis, puha piskótás desszert. Érdemes kipróbálni, nem nagy ördöngösség!
A piskóta tésztáját a korábban ismertetett módon készítettem el. A masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítottam, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütöttem. Lehúztam róla a papírt és nedves konyharuhára téve azzal feltekertem, majd „letekertem” a konyharuháról.
A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztottam. Ha langyosra hűlt, kikevertem a mascarponeval.
Megkentem a tekercset, feltekertem, és kívülről is bevontam, majd villával faerezetet mintáztam rá.