Hozzávalók:
2-3 személry:
2 nagy sárgarépa
1 nagy cukkini
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
só
vegeta
3-4 ek tejföl
1-2 ek keményítő
Tofukockák:
10 dkg tofu
paprika
só
bors
fokhagymagranulátum
olaj
Recept:
Egy vegán csoportban pillantottam meg ennek a főzeléknek a képét. És csodák csodája megkívántam. Sosem szerettem a főzelékeket, már a puszta gondolatától is kirázott a hideg.
De ezt most megettem. Nem mondom, hogy ezt kérek ezentúl csokoládé helyett, de meg tudtam enni. :)
És hogy hogyan készült?
A hagymát és a fokhagymát apróra vagdaltam, kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a meghámozott, lereszelt répát és cukkinit, sóztam, borsoztam, adtam hozzá vegetát, szorgalmasan kóstolgatva, és felöntöttem annyi vízzel, hogy – ne bőségesen – ellepje, majd alacsony lángon puhára főztem.
Ekkor a keményítőt a tejföllel kikevertem. Kivettem a főzelékből egy keveset, a tejfölhöz kevertem, majd az egészet bele a lábosba és összeforraltam.
A tofut apró kockékra vagdaltam, meghintettem só-bors-fokhagyma-paprika kombóval, és kevés olívaolajon megpiríttottam.