Hozzávalók:
12 dkg vaj
20 dkg rokfort
20 dkg liszt
10 dkg dió
cayenne bors
bors
só
Recept:
Bolondja vagyok a sajtoknak. Mint Gombóc Artúr, csak nekem sajttal ( na, meg persze csokival is): Lyukas, kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, csomagolt, meztelen, egész, megkezdett sajt, imádom!
A rúzsflórás és a kék sajtok a gyengéim.
Így aztán, mivel itthon senki nem szereti a rokfortot, keserédesen magamba tömtem az összes kekszet. Ha egy picit tovább sütjük a kelleténél, még finomabb!
És hogy hogy is készül? Állati egyszerű! A diót daraboljuk fel, viszonylag nagyobb, rusztikus darabokra. Az összes hozzávalót, és a darabolt diót gyúrjuk jól össze. Csináljunk belőle egy körülbelül 5 cm átmérőjű hengert, és a csomagoljuk be folpackba. Hűtőben fog annyira megszilárdulni, durván fél óra alatt, hogy szeletelni lehessen. Ekkor fél-1 cm vastagságú karikákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180 °-on addig sütjük, míg színt kapnak. Pár perc hűlés után kapjuk meg a finom ropogós kekszeket.