Hozzávalók:
Tészta:
5 dl reszelt sárgarépa
2,5 dl cukor
4 tojás
1,5 dl olaj
5 dl liszt
1 tasak sütőpor
1 kk szódabikarbóna
reszelt citromhéj
3 marék darált dió
Kristályvanillin vagy vaníliás cukor
kevés tejszín
fondan (vagy próbáljuk megcsinálni
vagy vegyünk készen cukrászdában)
Recept:
Gyorsan elkészíthető, egészséges muffin. A tészta habkönnyű, tele rosttal.
Kezdjünk neki!
A répát a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.
A hozzávalókat robotgéppel keverjük össze. Annyi tejszínt tegyünk bele, hogy sűrű, de még folyós masszát kapjunk. Vajazott, lisztezett muffinformába öntsük.
Ez a mennyiség egy nekem 21 muffinra volt elég.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük, míg a süti megemelkedik, majd mérsékeljük a lángot 160-170 fokra és tűpróbáig süssük.
Tetejét olvasztott fondantba mártsuk, majd díszíthetjük csokikrémmel, marcipánnal. Fondant én készen vettem cukrászdában, nem drága és nagyon feldobja a sütit. Kis mennyiséget mikróban lassan fel kell melegíteni, nem forralni, csak addig míg kissé folyóssá nem válik. Én kis rummal higítottam, így könnyebben kezelhető volt.