Hozzávalók:
200 g datolya
200 g sós mogyoró
3-4 dkg szezámmag
1 tábla fehércsokoládé
25 g étcsokoládé
Recept:
Garantáltan nagy sikert aratunk majd, ezzel az egészséges és könnyen elkészíthető finomsággal!
Szerettem volna készíteni valami finom, mutatós süteményt készíteni, de semmi kedvem nem volt begyújtani a sütőt, csak valami könnyen elkészíthető finomságra vágytam. Így esett a választás erre a receptre.
Erről az isteni receptről kivételesen videó is készült!
https://youtube.com/shorts/Smuu8jp2xuw?si=XkBRzPo7agySH1_0
- Szükséges hozzá egy robotgép. Ennek tartályába pakoljuk először a mogyorót, amit finomra daráltatunk vele.
- Utána következik a datolya, amit pépesre dolgoztatunk.
- Egy száraz serpenyőben kavargatva vagy rázogatva megpirítjuk a szezámmagot, vigyázva, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű íze lesz.
- A mogyorót és a datolyapasztát összedolgozzuk, ha szükséges, kis vizet adhatunk hozzá.
- A kihűlt szezámmagot a munkafelületre szórjuk.
- A masszából vastag hengert alakítunk, majd a szezámmagba forgatva vékonyabb rúddá formázzuk.
- Hosszanti irányban a tetején kialakítunk egy mélyedést, fakanál vagy hasonló eszköz segítségével, ebbe kerül majd a fehércsokoládé.
- A csokit temperáltam, ami annyit jelent, hogy a háromnegyedét egy műanyag edényben mikróban óvatosan felmelegítettem, majd a negyedét hozzáadva addig kevertem, míg egyneművé vált, és egy kissé meghűlt.
- Ekkor kilyukasztott végű habzsákba téve az árkot megtöltöttem a finom csokoládéval.
- Egy másik zacskóba ugyanígy étcsokoládét készítettem be, és megcifráztam a fehércsoki tetejét.
- Hűtőben hamarabb szilárddá válik, és könnyen szeletelhető.