Hozzávalók:
Tészta:
5 dl reszelt sárgarépa
2,5 dl cukor
4 tojás
1,5 dl olaj
5dl liszt
1 tasak sütőpor
1 kk szódabikarbóna
reszelt citromhéj
3 marék darált dió
fahéj
kevés tejszín
Töltelék, máz:
2 kempingsajt
fél tubus sürített tej
porcukor
2 citrom
Recept:
Ez a sütemény gyorsan elkészíthető, szerintem elronthatatlan. nagyon könnyű a tésztája, és a citrommal különleges ízharmóniát alkot.
A répát a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.
A hozzávalókat robotgéppel keverjük össze. Annyi tejszínt tegyünk bele, hogy sűrű, de még folyós masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük. Ez a mennyiség egy kb 25*40-es tepsire volt elég.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük, míg a süti megemelkedik, majd mérsékeljük a lángot 160-170 fokra és tűpróbáig süssük.
A kész süti fogselyem segítségével gyönyörűen kettévágható.
<h2>Töltelék: </h2>
A kempignsajtokat és a sűrített tejet ízlés szerint porcukorral és egy citrom levével kavarjuk ki.
A megtöltött sütit vonjuk be: egy citrom és 30 dkg porcukor kikevert anyagával.