Hozzávalók:
A tésztához
75 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
2-4 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál lekvár a lap lekenéshez
Töltelék:
A vastagabb lap
15 dkg vaj, vagy margarin
6 dkgporcukor
6 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma
Eszterházy fondant
Néhány csepp piros ételfesték rumaroma
Recept:
A lisztet a vajjal/margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk.
3 részre osztjuk, kettő kisebb kb 35-35 dkg-os darabra, és egy nagyobb részre.
20×35-ös méretű téglalappá nyújtjuk őket és sütőpapíros tepsin 180 fokon kisütjük a lapokat
A vastagabbik lapot összetördeljük. A puha vajat elkeverjük a cukorral, a kakaóval, lekvárral és a rumaromával. Beleforgatjuk az összetört lapot. Az egyik lapot lekenjük lekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A másik lappal befedjük, majd áthúzzuk a fondanttal.
Ehhez az Eszterházy fondant-t az ételfestékkel és a rumaromával, illetve ha szükséges, kevés vízzel mikrohullámú sütőben folyóssá melegítjük.
A fondant-t készen is lehet vásárolni, illetve saját magunk is előállíthatjuk.