Hozzávalók:
2 főre:
egy nagy bagett
Majonéz
6-7 kisebb fej vagy 2-3 nagy csiperke gomba
1 kaliforniai paprika
6-8 szeletke fehérpecsenye
5-6 szelet mozzarella sajt (lehet füstölt is, finomabb)
só, bors
olaj a zöldségek és a hús pirításához
Recept:
Már talán unalmas, de megint egy főzőműsor gusztusos remekét készítettem el. Ez most a street kitchen által bemutatott isteni amerikai szendvics. Összefutott a számban a nyál, mikor megláttam. Másnap gyorsan megvettema hozzávalókat, és este egy sör mellett a kertben már falatoztuk is.
A bagettet vágjuk ketté hosszában, majd a mérettől függően daraboljuk kettéé vagy háromfelé. Kenjük meg a vágott felüket majonézzel és száraz, forró serpenyőben kapassuk meg picit.
A gombát mossuk/hámozzuk/daraboljuk (mérettől függően ismét) majd dobjuk a serpenyőbe, és kevés olajjal spriccelve pirítsuk meg.
A piruló gomba mellé adjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ha lepirultak, sózzuk és félretoljuk őket a serpenyőben, hogy legyen helye a húsnak.
A hideg húsból nagyon vékony szeleteket vágunk és bedobjuk a serpenyőbe a zöldségek mellé. Kevés olajjal, sóval, borssal hintjük.
Erős lángon sütjük 2-3 percig, nehogy kiszáradjanak. A mozzarellából szeleteket dobunk a húsra, és szépen ráolvasztjuk. A sajtos húst, és a zöldségeket rátesszüka bagettekre, majd ráhelyezzük a tetejüket és kínáljuk.