Hozzávalók:
2 dkg teavaj
1 evőkanál olaj
4 lecsó paprika
3 paradicsom
10 dkg füstölt csemege kolbász
4 szelet füstölt, főtt tarja
10 dkg mozzarella
1 teáskanál őrölt füstölt paprika
10 dkg trappista sajt
2 db tojás
só
őrölt bors
Recept:
Valami mennyeien szaftos, sajtos, komfortétel, amit Annuskám oldalán találtam. Ez egy török változatú lecsó.
A serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olajjal. A paprikákat felkarikázzuk, a csumájától és a magoktól megszabadulunk.
A serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és átforgatva addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul.
A kolbászt hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a tarját is aprítsuk ízlésünknek megfelelően, majd adjuk a paprikához.
A paradicsomokat a reszelő nagylyukú felén lereszeljük és a serpenyőbe öntjük. Ezzel könnyen megszabadulunk a héjától, és hamarabb meg is fő. Hozzáadjuk a füstölt paprikát.
Sózzuk meg és lefedve közepes lángon főzzük 10 percig, majd alapos keverés után további 6-7 percig.
Ha a paprika megpuhult, jöhet bele a sajt: a mozzarellát rátépkedjük és elkeverjük, hogy teljesen bele tudjon olvadni. A trappistát reszeljük le és szórjuk a tetejére.
Egyesével üssük fel a tojásokat, alakítsunk kis fészket a fakanállal és öntsük a mélyedésekbe egyesével.
Lefedve addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyik.
Tálaláshoz megszórhatjuk petrezselyemmel és piros paprikával, friss kenyérrel kínáljuk. Külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás közben….