Hozzávalók:
4-5 személyre:
2 tojás
10 dkg liszt
1 evőkanál cukor
15 dkg darálatlan mák,
2 dl tej,
szóda, ha szükséges,
2 evőkanál olaj a tésztába
olaj a sütéshez
meggylekvár
mártás:
1 l tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál keményítő
1 rúd vanília kikapart magja
2 dkg vaj
Recept:
Nem csalás, nem ámítás, tényleg darálatlan mák szükséges a tésztába. Egészen különleges ízvilágot eredményez, érdemes kipróbálni!
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. Közepes lángon, gyengén olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Meggylekvárral vagy meggyfőzettel töltjük, majd nyakonöntjük forró vaníliamártással.
A mártáshoz a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.
A tejet a vanília kikapart magjaival cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a tojásos-keményítős keveréket.
Állandón kevergetve összeforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és elkeverjük benne a vajat.