Hozzávalók:
3 tojássárgája
1 evőkanál keményítő por
5 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
1 dl tejszín
2 dl tej
50 dkg túró
fél biocitrom reszelt héja
Recept:
Emlékszem, mennyire szerettem zsenge ifjúkoromban a vaníliás krémtúrót. Ez most sem hagyott alább, ámde a jelenleg kapható termékek közelébe sem érnek a régi idők ízeinek. Megpróbáltam házilag elkészíteni a rég vágyott kedvencet, és nem lett rossz az eredmény, íme:
Elkészítéséhez egy kis lábasban kikeverjük a 3 tojássárgáját, a keményítőt, a sót és a tejszínt.
Ha csomómentes, beleöntjük a tejet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és takaréklángon kevergetve sűrűre főzzük a krémet.
A túrót egy tálba vegyítjük a kihűlt sodóval és belereszeljük a fél citrom héját. Egy botmixerrel teljesen simára keverjük.
Kisebb tálkákban tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd tálaljuk.