Hozzávalók:
Két személyre:
12 dkg sárgaborsó
Kevés citromlé
2-3 evőkanál olívaolaj
10 dkg brokkoli
12 deka sárgarépa
10 dkg kelkáposzta
1 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint póréhagyma felkarikázva
Recept:
Kellemes meleg őszi-téli saláta, amit kínálhatunk hús mellé, vagy valamilyen vegetáriánus fasírt, akár rántott zöldség mellé.
Mossuk át a sárgaborsót, és főzzük puhára sós vízben, vigyázva, hogy ne főjön szét.
Szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel,majd keverjük el 1 evőkanál olívaolajjal, pici citromlével, sóval, borssal.
A rózsáira szedett brokkolit, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, és a felkockázott kelkáposztát serpenyőben, kevés olívaolajon grillezzük ropogósra, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
Keverjük el a sárgaborsóval, és szórjuk a tetejére az apróra vágott a póréhagymát.