Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
18 dkg cukor
2 tojás
10 dkg lágy vaj
2 dkg keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
csipet só
1,5 ek erős feketekávé
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 cs Dr. Oetker zselatin fix
1,5 tk instant kávé
1 dl víz
Recept:
Isteni, krémes brownie alul, rajta kávés mascarpone hab….hmmmmmmmmmmmm
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy 18×25 cm-es tepsi alját sütőpapírral.
- Tördeljük darabokra a csokit és az olajjal alacsony hőfokon olvasszuk össze.
- A cukrot a keverjük habsora az egész tojásokkal, majd adjuk hozzá a vajat és azzal keverjük tovább.
- Adjuk hozzá a száraz anyagokat, majd a csokit és a kávét.
- Simítsuk a tepsibe a krémet.
- Süssük pontosan 20 percig.
- Ha kihűlt, készíthetjük a krémet. Ehhez az 1 dl vízben feloldjuk a kávét.
- A mascarponét keverjük ki a porcukorral. Adjuk hozzá a többi nyersanyagot és keverjük jól ki.
- A krémet simítsuk a sütemény tetejére simítjuk és tegyük hűtőbe néhány órára, míg a zselatin „dolgozik„.
- Tetejét kakaóporral hintettem.