Kávés-krémes brownie recept

  • Kávés-krémes brownie recept
  • Kávés-krémes brownie recept

Kávés-krémes brownie recept  Kávés-krémes brownie recept  

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
18 dkg cukor
2 tojás
10 dkg lágy vaj
2 dkg keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
csipet só
1,5 ek erős feketekávé

A krémhez:
50 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 cs Dr. Oetker zselatin fix
1,5 tk instant kávé
1 dl víz

Recept:

Isteni, krémes brownie alul, rajta kávés mascarpone hab….hmmmmmmmmmmmm

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy 18×25 cm-es tepsi alját sütőpapírral.
  2. Tördeljük darabokra a csokit és az olajjal alacsony hőfokon olvasszuk össze.
  3. A cukrot a keverjük habsora az egész tojásokkal, majd adjuk hozzá a vajat és azzal keverjük tovább.
  4. Adjuk hozzá a száraz anyagokat, majd a csokit és a kávét.
  5. Simítsuk a tepsibe a krémet.
  6. Süssük pontosan 20 percig.
  7. Ha kihűlt, készíthetjük a krémet. Ehhez az 1 dl vízben feloldjuk a kávét.
  8. A mascarponét keverjük ki a porcukorral. Adjuk hozzá a többi nyersanyagot és keverjük jól ki.
  9. A krémet simítsuk a sütemény tetejére simítjuk és tegyük hűtőbe néhány órára, míg a zselatin „dolgozik„.
  10. Tetejét kakaóporral hintettem.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*