Hozzávalók:
160 g liszt
fél kávéskanál só
225 g fehér csokoládé
2 tojás
115 g vaj
120 g csokichips vagy apróra vágott étcsoki
70 g cukor
Tetejére
60 g nutella
csokichips
Recept:
Sosem sikerültek a brownie-k eddig. Általában folyósak maradtak. De nagyon. Pedig igencsak kedvelem a csokis süteményeket.
Ez most egy szőke változat…mennyeien, kényeztetően krémes és édes.
Kicsit elálmodoztam az időt, és ottfelejtettem a sütőben. Heuréka! Meg is van a korábbi hiba. Úgy látszik, az én sütőmben tovább kell sütni a dolgokat. 45 percig sütkérezett, és így lett kívül szilárd, belül még krémes a brownie.
Elkészítése halál egyszerű.
Egy műanyag(!) edényben, mikróban olvasszuk össze a vajat és a fehércsokit. 30 másodpercenként nyissuk ki az ajtót, és keverjük át, mert a fehércsoki hajlamos megégni, így remekül kontrollálhatjuk a folyamatot.
A tojást keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott, langyos csokis vajat. keverjük el. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sót, elegyítsük, majd a csokicseppeket is kavarjuk hozzá.
23×23 cm-es sütőpapírral bélelt edénybe terítsük ki a masszát. Tetejét olvasztott nutellával csorgassuk és szórjuk további fenéknövelő csokichips-szel.
Süssük előmelegített 150 fokos sütőben. Elvileg 20-25 percig, de nekem 45 perc alatt lett megfelelő állagú.