Hozzávalók:
24 dkg vaj
16 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
4 db tojás
16 dkg liszt
2 narancs reszelt héja
Csokikrém:
1,5 dl habtejszín
12 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
2 dkg porcukor
málnalekvár
Recept:
Gyorsan és könnyen elkészíthető kevert és nagyon csokis süti!
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A vajat, a csokit és a cukrot egy edénybe tesszük és a mikrosütőben megolvasztjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a narancshéjat, a kakaóport és jól elkeverjük.
A masszát 20×24 cm-es sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
Ha kihűlt a sütemény, megkenjük a asavanykás lekvárral.
A csokikrémhez a tejszínt egy lábasbanfelforrósítjuk, hozzáadjuk a porcukrot és az étcsokoládét, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a vajat is, és elkeverjük benne.
Néhány percig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lekváros rétegre, és ha kész, hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.