Kardinális szelet recept

  • Kardinális szelet recept
  • Kardinális szelet recept

Kardinális szelet recept  Kardinális szelet recept  

Hozzávalók:

Sárga tésztához:
2 dkg liszt
3 tojássárgája

Tojáshabhoz:
25 dkg kristálycukor
10 tojásfehérje

Töltés: házi baracklekvár

Recept:

Miután konstatáltam, hogy rengeteg itthon a tojásfehérje, feltétlenül valami süteménybe kellett átlényegítenem :)

Végigböngészve az internetet csodálkoztam rá, hogy én még soha nem készítettem kardinális szeletet.

Ez egy végtelenül egyszerű, kétféle krémből sült sütemény, finom ízes házi baracklekvárral töltve. Abban is látok fantáziát, hogy az ember esetleg kísérletezzen, és kipróbálja akár gyümölccsel, tejszínhabbal vagy valamilyen kávés töltelékkel.

De most, így első próbálkozásra maradtam a klasszikus verziónál.

A sütőt előmelegítettem 160 fokra és egy sütőlemezt kibéleltem szilikonos sütőpapírral.

Fontos, hogy nagyon tiszta edényekkel dolgozzunk, mert  a tojásfehérje a legkevesebb zsír hatására nem fog szépen felverődni.

Arra is nagyon ügyeljünk, hogy a tojások szétválasztásánál véletlenül se kerüljön sárgája a fehérjék közé.

Ez is a fehérjehab keménységét rontja.

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. Több részletben hozzá adagolva és elkeverve benne a cukrot.

A kész habból vegyünk ki 5-6 kanálnyit egy másik edénybe, és finoman, már kézi habverővel keverjük hozzá a sárgáját és a lisztet óvatosan, hogy ne törjön össze teljesen a hab.

A fehérjehabot töltsük habzsákba és húzzunk 3 hosszú csíkot belőle, úgy hogy a csíkok összeérjenek. A sárgájából készült krémet szintén töltsük egy másik habzsákba, és a három csík találkozásának vonalában húzzunk két sárga csíkot. Ezt fedjük be három újabb fehér csíkkal.

Ismételjük meg a műveletet a sütőpapír másik oldalán, így kettő darab viszonylag vastag rudunk lesz. A rudak tetejét szűrő segítségével finoman szitáljuk meg porcukorral.

Toljuk a sütőbe 40- 45 percre.

Ha nagyon barnulna, csökkentsük a hőmérsékletet.

Ha megsültek, húzzuk le róla a sütőpapírt és töltsük össze őket baracklekvárral. Óvatosan tekerjük be sütőpapírba, és tegyük a hűtőbe egy-két órára.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*