Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
1 dl habtejszín
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
4 tojás fél csomag sütőpor
25 dkg liszt
10 dkg csokoládé
A díszítéshez:
20 dkg cukor
1 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
Recept:
Ez egy remek, könnyű kis csokoládés karamellás muffin recept.
Először is készítünk egy karamell-alapot:
Ehhez a kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejszínt és összeolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt karamelles alapot, majd belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
A tésztat érdemes habzsákba töltve elkészíteni a kis muffinokat.
A muffin tepsi mélyedéseibe tettem a kapszlikat, majd egy réteg krémet a habzsákból. Erre szórtam az apróra vágott csokoládét és rányomtam a maradék krémet.
A muffin papírokat csak 3/4-ig szabad megtölteni, mert dagadnak a kis sütemények.
170 fokos előmelegített sütőben sütjük körülbelül 20 percig őket.
A tetejére olvasztott csokit, illetve folyékony karamellát csorgatunk, melyet a fentebb leírt módon készítünk el.