Hozzávalók:
tojásfehérje
cukor: a fehérje súlyának duplája
ételszínezék
hurkapálca
Recept:
Ez a legegyszerűbb habcsókrecept, nem a szirupos változat. Nagyon finom, de ha párás a lakás, másnapra, ha nincs légmentesen elzárva, sajnos olvadozni kezd.
Ha megéri a másnapot. Nálunk ez csak azért történt meg, mert ezerfélét sütöttem, és még habcsók karikákat is, így szegény éhező gyermekem már nem bírta magába tömni a fákat :D
A tojásfehérjét megmérem, és kétszer annyi cukrot odakészítek a konyhapultra.
Elkezdem habbá verni a tojásfehérjét. Amikor már szép kemény, apránként, a habverőt szorgalmasan járatva hozzákeverem a cukrot, majd az ételszínezéket. Vagy por alakút vagy géles állagút válasszunk, hogy ne higítsa a habot.
Hazsákba téve sütőpapíros sütőlemezre karácsonyfaformát nyomunk belőle, pálcát illesztünk az aljához, hogy majd nyalókaként funkcionálhasson. 80 fokos sütőben szárítottam két órán keresztül.
Alacsony hőfokon kell végezni a szárítást, különben megreped, illetve barnás színű lesz.