Hozzávalók:
2 tojás
2 közepes alma
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
10 dkg vaj
egy zacskó sütőpor
32 dkg liszt
Recept:
Ismét egy rendkívül gyorsan összedobható, kellemes harapnivalót hoztam, ami az ebéd utáni kávé vagy délutáni tea tökéletes kiegészítője lehet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosítsuk ki. Adjuk hozzá a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, keverjük alaposan el, majd adjuk hozzá az almákat.
Nagyobb dió méretű golyókat formázzunk a tepsire, és körülbelül 20-25 perc alatt süssük meg.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Legfinomabb még langyosan!