Hozzávalók:
16 dkg sovány tejpor
65 ml víz
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
8.5 dkg kókuszreszelék
300 g fehércsokoládé
Marcipán
rózsaszín ételfesték
szívószál
Recept:
Édes kis húsvéti nyuszik, raffaello golyóból. A gyerekek imádják, és az elkészítésben is kérhetjük segítségüket. Réka boldogan készítette velem a nyuszikat.
Vigyázzunk, magyarázzuk el nekik a talpak felrakását, nálunk sajnos fordítva kerültek fel, de ez sem von le az élvezeti értékükből.
A golyókhoz a vizet a cukorral és a vajjal forraljuk össze. A tejport és a kókuszreszeléket egy másik tálban elegyítsük, majd öntsük hozzá a szirupot és keverjük alaposan össze. Hagyjuk hűlni, majd formáljunk belőle golyókat.
Egy kis tálban olvasszunk fehércsokit. A csokiba mártsuk a szívószálak végét, majd szúrjuk a golyókba, így a megszilárdult csoki a helyén tartja majd a szívószálat a mártásnál. Betettem egy órára a mélyhűtőbe őket, azalatt megcsináltuk a talpakat és a farkakat.
Következett a csokizás. A fehércsokit temperáltam.
Temperálás: A csokoládémennyiség egynegyedét egészen apróra vágjuk és félretesszük. A csokoládé háromnegyedét műanyag edényben, gyakran kevergetve a mikróban megolvasztjuk, 44 fokosra melegítve. Keverünk hozzá a félretett apróra vágott csokoládét és kevergessük, mozgassuk, míg elérjük az ideális 29-30 fokot.
Ebbe mártjuk meg a golyókat, és tesszük sőtőpapírra. A csoki szilárdulása előtt tesszük rá a talpakat, farkakat.