Húsvéti kókusznyuszik recept

  • Húsvéti kókusznyuszik recept
  • Húsvéti kókusznyuszik recept

Húsvéti kókusznyuszik recept  Húsvéti kókusznyuszik recept  

Hozzávalók:

16 dkg sovány tejpor
65 ml víz
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
8.5 dkg kókuszreszelék
300 g fehércsokoládé
Marcipán
rózsaszín ételfesték
szívószál

Recept:

Édes kis húsvéti nyuszik, raffaello golyóból. A gyerekek imádják, és az elkészítésben is kérhetjük segítségüket. Réka boldogan készítette velem a nyuszikat.

Vigyázzunk, magyarázzuk el nekik a talpak felrakását, nálunk sajnos fordítva kerültek fel, de ez sem von le az élvezeti értékükből.

A golyókhoz a vizet a cukorral és a vajjal forraljuk össze. A tejport és a kókuszreszeléket egy másik tálban elegyítsük, majd öntsük hozzá a szirupot és keverjük alaposan össze. Hagyjuk hűlni, majd formáljunk belőle golyókat.

Egy kis tálban olvasszunk fehércsokit. A csokiba mártsuk a szívószálak végét, majd szúrjuk a golyókba, így a megszilárdult csoki a helyén tartja majd a szívószálat a mártásnál. Betettem egy órára a mélyhűtőbe őket, azalatt megcsináltuk a talpakat és a farkakat.

Következett a csokizás. A fehércsokit temperáltam.

Temperálás: A  csokoládémennyiség egynegyedét egészen apróra vágjuk és félretesszük. A csokoládé háromnegyedét műanyag edényben, gyakran kevergetve a mikróban megolvasztjuk, 44 fokosra melegítve. Keverünk hozzá a félretett apróra vágott csokoládét és kevergessük, mozgassuk, míg elérjük az ideális  29-30 fokot.

Ebbe mártjuk meg a golyókat, és tesszük sőtőpapírra. A csoki szilárdulása előtt tesszük rá a talpakat, farkakat.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*