Hozzávalók:
80 g puha vaj
400 g liszt
2 tojás
150 g cukor
1 zacskós sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
200 ml tej
3 ek olvasztott méz
25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
Fél dl rum
8 evőkanál tej
Kb 20 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept:
Ez a klasszikus nagyon egyszerűen elkészíthető kókuszkocka recept egy igazi időtlen finomság, amely minden édesszájú kedvence lesz.
Tökéletes választás családi összejövetelekre, ünnepekre, vagy csak egy kellemes délutáni kényeztetéshez.
- Első lépésként a sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk is sütőpapírral egy kb 25×30 cm méretű tepsit.
- A puha vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és kavarjuk alaposan habosra.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjük jól el, majd a tepsibe simítva körülbelül fél óra alatt süssük készre.
- A kihűlt piskótát vágjuk körülbelül 3×6 centiméteres téglalapokká.
A mázhoz gyenge tűzön olvasszuk össze a hozzávalókat, majd a kis piskótadarabokat villa segítségével mártsuk bele, és forgassuk meg kókuszreszelékben.