Töltött hókifli recept

  • Töltött hókifli recept

Töltött hókifli recept  

Hozzávalók:

60 dkg rétesliszt
38 dkg vaj
1 kiskanál só
3 dl tejföl
Töltelék: 40 dkg darált dió vagy őrölt mák
porcukor
1 bio citrom reszelt héja
Fahéj
vaníliás cukor
Fél dl rum

Porcukor a forgatáshoz

Recept:

Egyik kedvenc karácsonyi csemegém a töltött hókifli. Dióval, mákkal töltve, de akár mandulás, marcipános töltelékkel is el tudom képzelni.

Vékony, roppanósan omlós tészta, benne a dió… imádom!

A tésztát egy órán át pihentetni szükséges, ezt kalkuláljuk bele az időnkbe!

Ennek összeállítása nagyon gyors. A puha vajat, a tejfölt, sót és lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cukor nem szükséges a tésztába, elég édes lesz!

Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe minimum egy órára.

A töltelékhez a diót keverjük össze a cukorral, a reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, ízlés szerinti fahéjjal, és öntsük rá a rumot. Alaposan dolgozzuk össze. Nem kell nagyon nedvesnek lennie, olyan állagú legyen, hogy kis kukacot tudjunk belőle formálni. 

A tésztát alaposan lisztezett felületen nyújtsuk két-három milliméter vékonyságúra és hat-nyolc centiméteres pogácsaszaggatóval szaggassunk ki köröket belőle.

A körök szélére sorakoztassunk egy „kiskukacnyi” tölteléket, majd tekerjük fel, csippentsük össze a tészta széleit, és alakítsunk ki kis kifliket belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk őket, és előmelegített,  180 fokos sütőben körülbelül negyed óra alatt süssük készre.

Még melegen forgassuk porcukorba.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*