Kozáksapka recept

  • Kozáksapka recept
  • Kozáksapka recept

Kozáksapka recept  Kozáksapka recept  

Hozzávalók:

7 tojás
22 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 dkg keserű kakaópor
30 ml olaj
50 ml forró víz
20 dkg cukor

7 dl tej
1zacskó vaníliás puddingpor
40 g kukorica keményítő
25 dkg puha vaj
18 dkg cukor

15 kdg étcsokoládé
1 ék olaj
Kókuszreszelék

Recept:

Ez a kis könnyed, kókuszos, jellegzetes karácsonyi sütemény a kozáksapka, amit sokan hólabdának is ismernek. Az elkészítése kicsit sziszifuszi, de a csoki és kókusz kombinációja meghálálja a ráfordított időt!

A szaggatás utáni maradék piskóta kiváló alapanyaga lehet egy somlói galuskának vagy kókuszgolyónak.

A krémhez 6 dl tejet tegyünk fel melegedni a tűzhelyre. Ezalatt keverjük össze a cukrot, a pudingport és a keményítőt, majd adjuk hozzá a maradék 1 dl tejet, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a meleg tejhez, és kevergetve főzzük sűrűre.

Amikor kihűlt, habverővel keverjük ki alaposan a puha vajjal, és tegyük be egy fél órára a hűtőbe, mielőtt használni szeretnénk.

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá majd keverjük tovább a cukor felével.

A sárgáját fehéredésig keverjük a cukor másik felével.

A száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze és adjuk a felvert sárgájához majd finoman forgassuk bele kézzel a habbá vert fehérjét is.

Sütőpapírra bélelt gáztepsire egyenletesen kenjük el a tésztát.

170 fokos, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A kihűlt piskótából pogácsa szaggatóval szaggassunk ki köröket.

Én 3 centis szaggatót használtam, kb. 30-35  összetöltött darab lett.

A kis karikákat töltsük meg a krémmel körülbelül 1 centiméter vastagon. Legegyszerűbb egy habzsákot használni a művelethez.

A betöltött süteményeket tegyük 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni a későbbiekben.

A kihűlt sütemények oldalát egy kés vagy spatula segítségével vonjuk be krémmel, és forgassuk meg kókuszreszelékben.

Az étcsokoládét óvatosan olvasszuk meg egy evőkanál olajjal. A sütemények tetejét óvatosan kenjük meg a csokoládéval, vigyázva hogy az oldalukra ne folyjon le a máz.

Én ehhez a mozzanathoz is habzsákot használtam, szerintem sokkal egyszerűbb, mint kiskanállal.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*