Hozzávalók:
kb 10 kosárkához:
2 tábla étcsokoládé
1 ek kókuszzsír
sósperec
cukortojások
Recept:
Sokat böngésztem, milyen sütemény is kerüljön a húsvéti asztalra. A ‘zuram sóskaramellás pattogtatott kukoricás torára vágyott, de azt a tejérzékeny lányunk nem eheti, növényi tejszínnel meg senki nem fogja szeretni, így Réka örömére készültek ezek a kis sós-édes kosárkák, melyekbe cukortojásokat ültetgettünk.
Pontos arányokat nem írok, de körülbelül 10 kosárka lett 2 tábla csokiból, amihez kervertem egy evőkanálnyi kókuszzsírt.
Ezzel megúsztam a temperálást – ami valahogy sosem sikerül. A csokit és a kókuszzsírt vízgőz fölé helyezett edényben melegítettem folyóssá.
Tettem hozzá jó adag apróra tört sósperecet. Körülbelül annyit, hogy mindenütt csokis legyen, de ne tocsogjon benne.
Kis muffinpapírokba kanalaztam, és próbáltam kanállal fészekformát kialakítani. Ha megszilárultak, lefejtettem a papírt, és beleültettem a drazsékat.