Puha kelt perecek recept

  • Puha kelt perecek recept
  • Puha kelt perecek recept

Puha kelt perecek recept  Puha kelt perecek recept  

Hozzávalók:

25 g friss élesztő
1,5 dl víz
1,5 dl tej
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
2 kk só
4 kk cukor
5 dkg vaj

Tetejére: tojássárgája
magok/dekorsó
liszt

Recept:

Én megint a kenyérsütőgépem dagasztóprogramjára támaszkodtam a tészta elkészítésénél. Örök hálával tartozom ennek a masinának.

  1. Ha nincs masina, tegyük a kelesztőtálba a lisztet, a sót, a cukrot, az élesztőt, a tejet, a vizet és kezdjük dagasztani.
  2. Adjuk hozzá a puha vajat és fényes, egynemű tésztát dagasszunk belőle.
  3. Letakarva kelesszük kb 1-1,5 órán át.
  4. Gyengén lisztes pulton vágjuk 8- 10 egyenlő részre és sodorjunk 60-80 cm hosszú rudakat, amiket hajtsunk perec formává.
  5. Sorakoztassuk sütőpapíros tepsire.
  6. Keverjünk egy kevés vízzel egy tojássárgáját és kenjük meg a delikvenseket. Ekkor lehet trükközni a díszítéssel: magok is mehetnek rá vagy dekorsó, de kislányom legjobban sós-spricceléssel szereti.
  7. Ha félig megsültek a perecek, akkor lehet megcirádázni a masszával. Ehhez 1:1 arányban sót és lisztet összekeverünk és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Ezt lyukas sarkú zacskóba téve megspricceljük a pereceket.
  8. Vízzel megpermetezzük a pereceket és a sütőpapírt is, majd letakarva még 30 percet pihentetjük őket.
  9. Előmelegített, 200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*