Magos szendvicsalap recept

  • Magos szendvicsalap recept
  • Magos szendvicsalap recept

Magos szendvicsalap recept  Magos szendvicsalap recept  

Hozzávalók:

400 g liszt
7 g élesztő
8 g só
15 g méz
10 ml ecet
40 ml napraforgóolaj
200 ml víz

A kenéshez egy egész tojás
A szóráshoz napraforgómag, szezámmag és lenmag keveréke

Recept:

Ez a könnyed, mégis tápláló péksütemény tökéletes alapja lehet bármilyen szendvicsnek.

A puha, foszlós tészta kellemes kontrasztot alkot a ropogós magvakkal, amelyek nemcsak ízletesebbé, hanem tápanyagokban gazdagabbá is teszik. Legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy egy gyors ebédről, ez a házi péksütemény kiváló választás, akár sós, akár édes feltétekkel kombinálva.

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt és a sót.
  2. Belekeverjük a mézet, az ecetet és a napraforgóolajat, végül a langyos vizet is hozzácsorgatjuk.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Letakarva, szobahőmérsékleten körülbelül egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületen egy nagy téglalap alakú lappá nyújtjuk.
  6. A hosszabb oldalánál fogva kettévágjuk, majd mindkét tésztacsíkot hosszában félbehajtjuk.
  7. Ezután négy-négy egyforma téglalapra vágjuk őket (nyolc darab kis puha négyszöget kapunk).
  8. A tetejüket felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk a szezámmag, napraforgómag és lenmag keverékével.
  9. Előmelegített, 200°C-os sütőben sütőpapírral bélelt tepsin aranybarnára sütjük, ami körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

Frissen, langyosan a legfinomabb, de jól záródó dobozban tárolva másnap is puha marad.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*