Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár apróra vágva
1 közepes fej vöröshagyma
2 paradicsom és egy kis paradicsompüré
2 evőkanál olaj
1 ek. édesnemes pirospaprika
25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
30 dkg burgonya
majoranna
3-4 gerezd fokhagyma
köménymag
Recept:
Az olajban megdinszteljük a hagymát, kevés vizet ráöntve beledobjuk a héjuktól megfosztott, apróra vágott paradicsomot.
Ha ezek megfőttek, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk.
Sózzuk, fűszerezzük, az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét hozzáadjuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát, a répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk, és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter).
A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük.
Aki szereti, csipetkét is főzhet bele.