Hozzávalók:
2-3 személyre:
3 dkg szalonna
30 dkg csiperke gomba
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
2 dl tejszín
olívaolaj
25 dkg fusili tészta
Recept:
Egyszerű. gyors. Gombás. A szénhidráttartalmú ételek fogyasztása jót tesz közérzetünknek és immunrendszerünknek. Könnyen emészthetőek, gyorsan felszívódnak, és élettani szempontból is elengedhetetlen tápanyagokat-vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat tartalmaznak.
A tésztafőzéshez jó tudni, hogy a tészta a súlyához képest legalább tízszeres mennyiségű vizet igényel, s csak így dagad megfelelőképpen. Ennek megfelelően a tésztának egy mély lábosban a vizet feltesszük főni. Amikor a víz eléri a forráspontot, adjunk hozzá egy kanál olajat és sót. Én meg szoktam kóstolni a főzővizet, hogy biztos legyek a só helyes arányában. Beletesszük a tésztát. Főzés közben néhányszor keverjük át, és főzzük a csomagoláson leolvasható ideig. Érdemes az utolsó két perc lejárta előtt tesztelni a tésztát. Ha megfelelő az állaga, szűrjük le.
A tésztát szűrés után hideg vízfürdőben tartjuk pár percig, akár kétszer-háromszor is cseréljük a vizet, hogy a tészta belseje is lehűljön, ne csak a széle.
A hagymát meghámozzuk és a szalonnával együtt apróra vágjuk, a gombát pucolást követően feldaraboljuk. A szalonnát megpirítjuk, majd a rátéve a hagymát és gombát, megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk. Tejszínnel felengedjük, 10 percig rotyogtatjuk együtt.
A gombaragut összeforgatjuk a tésztával, és reszelt parmezánnal tálaljuk.