Hozzávalók:
4 főre:
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
kevés olaj
80g-os paradicsompüré
1 ek erős pista
1 gezed fokhagyma
1 csipet szárított kakukkfű
só
bors
40 dkg penne
díszítés:
10 dkg mozzarella
8 koktélparadicsom
bazsalikomlevelek
Recept:
Lajos Mari receptesújságjában bukkantam erre az egyszerű tésztaételre. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Pucoljuk meg a zöldségeket, majd a hagymát vágjuk egészen apróra. Ehhez használhatjuk az aprítógépet, jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
Ugyanígy aprítsuk fel a gombát és a petrezselymet is. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a gombát. Kevergetve ezt is dinszteljük meg kissé. Adjuk hozzá a paradicspompürét, a kinyomott fokhagymát, a fűszereket, és szükség esetén kevés vizet.
Pároljuk meg. A tésztát főzzük meg a zacskón levő utasítás szerint. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A lecsepegtetett tésztát helyezzük hőálló tálba, keverjük össze a krémmel, szórjuk meg a koktélparadicsommal és a szeletelt mozzarellával, majd kb. negyed óra alatt süssük meg.
Friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük. Aki szereti, olajbogyót is tehet hozzá!