Hozzávalók:
3,2 dl víz
15 dkg vaj
fél tk. só
17 dkg liszt
4 tojás
cukor és fahéj
15 dkg csoki
1.5 dl tejszín
Recept:
Még Spanyolországban kiszúrtam magamnak ezt a nemzeti édességnek számító fánkot, de sajnos ott kint nem volt alkalmam enni.
Ám most végre elkészítettem. Egy szóval tudom jellemezni: ISTENI!!!!!!!
Érdemes kipróbálni ezeket az égetett tésztából készült sült kis rudakat, cukorban forgatva.
A receptet piszkénél találtam, és azt hiszem, tökéletes!
A vajat és a vizet a sóval egy mélyebb, vastagabb aljú lábasban közepes lángon melegítsük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Nagy lángon fakanállal erőteljesen keverjük a masszát, míg egy gombóccá összeáll.
Ezután kell még egy perc tűzön kevergetés az égetett tésztának.
A tűzről levéve, hűtsük lanygosra, majd robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat. A masszát töltsük csillagcsöves habzsákba.
Egy lábosban melegítsünk bő olajat.Amikor a belemártott fogpiszkáló körül sok apró buborék keletkezik, a habzsákból 10 centis rudacskákat nyomjunk az olajba. A fánkocskákat forgassuk, és mikor szép aranyszínűek, szedjük papírtörlőre majd forgassuk őket fahéjjal kevert cukorba.
A csokimártogatóshoz olvasszuk össze a csokit a tejszínnel.
Isteni kalóriabomba!!