Mézes fehércsokoládés számtorta recept

  • Mézes fehércsokoládés számtorta recept
  • Mézes fehércsokoládés számtorta recept

Mézes fehércsokoládés számtorta recept  Mézes fehércsokoládés számtorta recept  

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
22 dkg vaj
22 dkg cukor
4 ek méz
3 tojás
1,5 tk szódabikarbóna

krém:
50 dkg fehércsoki
4 dl +1,5 dl habtejszín
6 ek mascarpone
(habfixáló)

málnakrém:
22 dkg málna
2 ek cukor
2 tk keméynítő

Recept:

Kislányunk 8. születésnapjára készült a számtorta. Bebepiskóta receptje alapján álltam neki. Az ott megadott mennyiségek kevésnek bizonyultak, mert kilencen ünnepeltük a nagy eseményt. Így az anyag másfélszerese került most a hozzávalók közé, ebből egy nagy 23 cm×42 cm-es torta készült.

Több napon keresztül dolgoztam vele, a figurákkal kezdtem, hiszen a marcipánnak nem árt, ha kicsit szárad, illetve a Lego kockák fehércsokiból készültek, ami nem romlékony. Magát a tortát előző nap reggel állítottam össze, hogy legyen ideje puhulni, bár maga a tészta egyáltalán nem kemény kisütés után sem, mint a hagyományos mézes lapok.

A Lego kockák gél állagú ételfestékkel színezett, temperált fehércsokoládéból vannak, amit szilikon formába öntöttem.

Marcipánból mintáztam meg a Lego figurákat, a kis smiley karikákat viszont készen vásároltam.

A tésztához a mézet és a vajat a cukorral összemelegítettem, ehhez öntöttem  a többi hozzávalót, amit először fakanál segítségével dolgoztam össze, majd lágyan meggyúrogattam kézzel, és fóliába csomagolva bekerült a hűtőbe egy órára, hogy ne legyen olyan ragacsos. Ha nehéz dolgozni vele, pici lisztet adjunk hozzá.

Szilikonos sütőpapíron körülbelül 4 mm esre nyújtottam, a tetejére fektettem a sütőpapírból kivágott sablont, és késsel körbevágtam. Sütőpapírostól emeltem át a tepsire és 170 fokos előmelegített sütőben körülbelül hét nyolc perc alatt enyhe barnulásig sütöttem. Így tettem a maradék két lappal is, összesen három darab 8 asom született.

A málnazseléhez a málnát a cukrot és a és egy pici vizet, és felfőztem. Botmixerrel nekiestem, majd egy szűrőn átpasszíroztam, hogy ne legyen benne annyi mag. Az átpasszírozott krémhez adtam a nagyon pici vízben feloldott keményítőt, és sűrűre főztem. Hagytam hűlni.

A krémhez felforrósítottam a tejszínt, és ráöntöttem a pici kockákra tört csokoládéra. Öt percet hagytam pihenni, majd botmixerrel egyneműsítettem. Ezt hűtőben legalább két órára pihentetni kell, utána jöhet hozzá a maradék tejszín és a mascarpone, amit habverővel keverünk szép habosra , vigyázva,  nehogy túlverjük. Én biztosra mentem, és némi habfixálóval is segítettem.

Mikor szépen kihűltek, a habzsákba töltött krémmel meg pöttyöztem a lapokat. A pöttyök közé nyomtam a málnazseléből, így állítottam össze a süteményt. Másnapig hűtőben tároltam, és közvetlenül az ünnepség előtt díszítettük fel.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*