Eszterházy fondant recept

  • Eszterházy fondant recept
  • Eszterházy fondant recept

Eszterházy fondant recept  Eszterházy fondant recept  

Hozzávalók:

1000 g kockacukor
350 ml víz
3-5 ml 20%-os ecet

Recept:

Imádjuk a rózsaszín mignont, főleg a rajta lévő finom fondán miatt. Gondoltam a farsangi fánkhoz dukál a máz, így el is készítettem Farkas Vilmos receptje alapján, az ő írását teszem közzé itt most:

„A cukorkészítmények főzésénél nagyon fontos a tiszta környezet, és edényzet, mert az esetleges szennyeződésektől a cukor ledöglik és használhatatlanná válik.

Elkészítés:
A kockacukrot és a vizet tiszta edényben tegyük a tűzhelyre, ha felforrt kis hab keletkezik, rajta ezt szedjük le egy kanállal, majd mossuk körbe vizes ecsettel. Tegyük bele az ecetet, ezzel a savas anyaggal invertáljuk a cukrot, így nem fog visszakristályosodni a főzet. Majd lassan forraljuk tovább, míg el nem éri a 115 C-fokot. Ha nincs cukorhőmérőnk, akkor két ujjunk között egy csepp cukorszirupból próbáljunk, szállat húzni, ha sikerül, akkor megfelelő sűrűségű a szirupunk. Öntsük ki sima hideg felületre és várjuk, meg míg kihűl kb. 40 C-fokra Ezután egy kártya segítségével addig mozgassuk míg be nem sűrűsödik és ki nem fehéredik.
További felhasználásig légmentesen tároljuk.”

Remek szolgálatot tett a karácsonyra kapott kis márványtábla, ezen hűtöttem a mázat, és egész könnyen sikerült is. Annyi volt csak a bökkenő, hogy amikor elkészült és tálba tettem, rögtön megszilárdult. Kétségbeestem, aztán egy mentő ötlettől vezérelve kevés vizet adtam hozzá, és a mikróban lassan melegíteni kezdtem. Hatásos volt!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*