Hozzávalók:
piskóta:
3 tojás
3 evőkanál cukor
fél zacskó sütőpor
3 nagy evőkanál liszt
krém:
100 g fehércsoki
2 dl tejszín
habfixáló, annak, aki aggódós
néhány szem eper apróra vágva
Recept:
Dorka kolleganőm szülinapjára készült az unikornis minitorta.
Mivel nem szereti a marcipánt, tejszínkrémmel burkoltam, erre kerültek a szemek, a szarv. Sajnos a buszos utazást nem bírta, mire az ünnepelthez ért, veszített bájából, még szerencse, hogy elkészültekor lefényképeztük :D
Sütöttem egy mini piskótát (illetve többet, mert ilyen kevés anyagot nem tudtaam volna bekeverni) az új Lidl-ös desszertgyűrűben,
A tojásfehérjét egy csipet sóval felvertem habbá. Amikor már szép kemény volt, apránként a cukor felével még keményebbre vertem. A tojássárgáját a cukor másik felével fehéredésig kavartam, hozzáadtam a sütőport és a lisztet.
Amikor szépen egyneművé keveredett, kézzel, fakanállal óvatosan összeforgatva, hogy a hab ne törjön, összekevertem a fehérjehabbal. A sütőpapírral bélelt formá(k)ba öntöttem, és 180 °-on készre sütöttem. Kihűlte után három „lapba” vágtam.
A krémhez a tejszín felét megmelegítettem, és az apróra tört csokira öntöttem. Kevergetve felolvasztottam, majd langyosra hűtöttem. A tejszn másik felét kemény habbá vertem, és hozzáforgattam a csokit óvatosan.
Betöltöttem a krémmel, és apróra vágott epreket raktam a rétegek közé.
A kis tortát kívülről is bevontam, majd marcipánból, illetve a krémet ételfestékekkel színezve csináltam meg a díszítést.
A szarvat és a füleket egy netes video alapján készítettem, hurkapálcára applikálva, majd a pálcát a tortába szúrva rögzítettem.