Hozzávalók:
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg zsír vagy vaj
10 g sütőpor
10 dkg cukor
2 tojássárgája
8 g vaníliás cukor
Kevés tejföl
reszelt citromhéj
A habhoz:
2 tojásfehérje
20 dkg cukor
25 dkg darált dió
Díszítéshez:
Fél diószemek
Recept:
Van valami különleges abban, amikor régi, jól bevált receptek kelnek életre a konyhában.
A diós linzercsók egy igazi klasszikus, ami az omlós tészta és a lágy dióhab találkozásával minden falatban megidézi a régi idők meghittségét.
Készítsd el ezt a finomságot, és lepd meg vele szeretteidet – garantált a siker!
Elkészítés:
- A lisztet keverd össze a sütőporral és a porcukorral, majd morzsold bele a zsírt.
- Add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül kevés tejföllel gyúrd össze, hogy lágy, nyújtható tésztát kapj.
- Csomagold folpackba, és pihentesd hűtőben 20 percig.
- Lisztezd be a munkafelületet, majd nyújtsd ki a pihentetett tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra.
- Kisebb pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle korongokat, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan adagold hozzá a cukrot, amíg fényes, stabil habot kapsz.
- Végül óvatosan forgasd bele a darált diót.
- A dióhabot kanalazd a tésztakorongok közepére, vagy használj praktikusan habzsákot, majd mindegyik tetejére helyezz egy fél diószemet.
- Előmelegített sütőben, 190 °C-on süsd a süteményeket 12-15 percig, amíg a tészta aranyszínű, a hab pedig enyhe színt kap.
Hagyd kihűlni a kész diós linzercsókokat, majd tálald őket.
Dobozban tárolva több napig is frissek maradnak. Egy csésze tea vagy kávé mellé tökéletes választás, ami garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. Jó étvágyat!