Csokis linzer recept

  • Csokis linzer recept
  • Csokis linzer recept

Csokis linzer recept  Csokis linzer recept  

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj
37,5 dkg liszt
16 dkg porcukor
1 csipet só
1 db egész tojás + 1 sárgája
0,5 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja

20-30 dkg étcsokoládé

Recept:

Vasárnap sütő-lázban égtem. Csokis perec, és linzer is készült, illetve előkészítettem a hajnalban kisütendő sajtos puffancs tésztáját is (kolleganők nagy örömére), de kreatívkodásra és kirándulásra is futotta az időből, úgyhogy tökéletesen meg voltam elégedve a teljesítményünkkel :D

A napokban beszereztem egy adag liofilizált málnát. Jobban illett volna hozzá málnalekvár, de ezzel a Dorka-anyuka-féle cukormentes baracklekvárral is remek egységet alkottak.

A linzer elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 °-ra .

A tészta hozzávalóit egyszerre gyors kézmozdulatokkal gyúrjuk össze. Azért kell sietősen dolgoznunk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsiradék a tésztában, mert akkor veszít az omlósságából.

Elviekben nem kell pihentetni, de szerintem csak jót tehet neki ha folpackba csomagolva egy fél órára csücsül a hűtőben.

A szieszta után 3-4mm vastagra nyújtsuk ki, majd szagassuk, és mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe és zsupsz be a sütőbe. Maximum 6-8 percig kell sütni, nem tovább !

Ha kiszedtem, még melegen megszórom a felső darabokat porcukorral. Lekvárral összeragasztgattam őket, majd temperált csokival vontam be a tetejüket, és megszórtam a pazar liofilizátummal :D

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*