Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
37,5 dkg liszt
16 dkg porcukor
1 csipet só
1 db egész tojás + 1 sárgája
0,5 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
20-30 dkg étcsokoládé
Recept:
Vasárnap sütő-lázban égtem. Csokis perec, és linzer is készült, illetve előkészítettem a hajnalban kisütendő sajtos puffancs tésztáját is (kolleganők nagy örömére), de kreatívkodásra és kirándulásra is futotta az időből, úgyhogy tökéletesen meg voltam elégedve a teljesítményünkkel :D
A napokban beszereztem egy adag liofilizált málnát. Jobban illett volna hozzá málnalekvár, de ezzel a Dorka-anyuka-féle cukormentes baracklekvárral is remek egységet alkottak.
A linzer elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 °-ra .
A tészta hozzávalóit egyszerre gyors kézmozdulatokkal gyúrjuk össze. Azért kell sietősen dolgoznunk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsiradék a tésztában, mert akkor veszít az omlósságából.
Elviekben nem kell pihentetni, de szerintem csak jót tehet neki ha folpackba csomagolva egy fél órára csücsül a hűtőben.
A szieszta után 3-4mm vastagra nyújtsuk ki, majd szagassuk, és mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe és zsupsz be a sütőbe. Maximum 6-8 percig kell sütni, nem tovább !
Ha kiszedtem, még melegen megszórom a felső darabokat porcukorral. Lekvárral összeragasztgattam őket, majd temperált csokival vontam be a tetejüket, és megszórtam a pazar liofilizátummal :D