Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
37,5 dkg liszt
16 dkg porcukor
1 csipet só
1 db egész tojás + 1 sárgája
0,5 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
néhány csepp zöld és piros ételfesték
Recept:
Aki szeret kirakózni…az rossz ember nem lehet…
illetve élvezni fogja ennek a finom, omlós süteménynek elkészítését.
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 °-ra .
A tészta hozzávalóit egyszerre gyors kézmozdulatokkal gyúrjuk össze. Azért kell sietősen dolgoznunk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsiradék a tésztában, mert akkor veszít az omlósságából. Vegyük háromfelé, és az egyik gombócba dolgozzunk bele pár csepp zöld ételfestéket, a másikba pedig pirosat. A harmadik marad natúr.
Folpackba csomagolva egy fél órára tegyük a hűtőbe.
A pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki, majd szagassuk. A nagy kiszúróval szaggatott sütemény közepéből egy kisebb formával szúrjunk ki egy darabot. Ugyanezen kis kiszúróval a színes tésztából is vágjunk ki, és illesszük a „lyukba„.
Maximum 6-9 percig kell sütni (sütőtől függ), nem tovább! Ne kapjon színt a sütmemény. Amikor kivesszük, még picit puha, de kihűlve keményedik!
Ha kiszedtem, még melegen megszórom a felső darabokat porcukorral. Lekvárral, nutellával össze is ragaszthatjuk őket.